Om oss

Prestegården Interiør


Prestegården Interiør er en nyoppstartet "gårds butikk" på låve med fokus på Røft og Landlig interiør. Bakke Prestegård var i OVF `s ( opplysningevesenets Fond) eie frem til Oktober 2018. Da kjøpte vi, Mona og Jostein Ersdal drømmestedet vårt som vi hadde "ventet" på i flere år. Vi er begge vokst opp og har røtter i Flekkefjord sentrum ( Søyland/ Helle ). Drømmen om et liv på landet var så stor at vi valgte å flytte bort fra selve by kjernen og ut på "landet". Det skal sies at det er kun 20 min avstand i mellom "før" og "nå". Vi flyttet inn på Bakke Prestegård i November 2018. Siden da har vi pusset opp store deler av hovedhuset. Bakke Prestegård har FREDET eksteriør på hovedhus, låve/fjøs og stabbur. Når vi overtok småbruket var det mye å ta fatt på og slik er det med gamle hus. Sommeren 2020 begynte vi på vedlikeholdet på selve låven. Låven er vi i gang med å male i Linolje maling. Vedlikehold fortsetter sommeren 2021.

BUTIKKEN :  Drømmen om en interiør butikk på et småbruk har vært en del av meg "husfruen" i mange år. Jeg har i lang tid slitt med kronisk sykdom og diverse plager som har medført at dette ikke latt seg  gjennomføre. Nå gjør vi et forsøk med en sesong basert fysisk butikk.  Den fysiske butikken har litt begrenset åpningstider men nettbutikken har åpent døgnet rundt. 

  • Jostein har siden Oktober 2020 bygget opp butikken på låven etter "fruens" ønsker. Sammen har vi skapt et sted som vi håper mange vil komme og besøke. Her er alle Velkommen. 
  • Butikken har en egen Instagram konto : @prestegardeninterior og Facebook side : Facebook
  • Følg gjerne kontoen for oppdateringer om åpningstider, nyheter og inspirasjon. 
  • Om Bakke Prestegård :

Bakke Prestegård ligger ved Siraåna nord for Bakke Bro. Den består av hovedbygning, stabbur , tømmerlåve og fjøs.

Eiendommen til Bakke Prestegård skal være gitt av bøndene på Bakka og Birkeland. Jordeiendommen kommer fra disse to gårdene. Fra gammelt av het prestegården først Presthus, og så Aagård. Navnet Aagård kom angivelig fra Aagong som betyr over åna. Ved Sira-åna der prestegården ligger, kunne folk ri over med hest når elva var liten. Traseen for Vestlandske Hovedveg gikk den vegen. Det skal også ha vært et ferjested på samme plassen før Bakke Bro ble bygget i 1844.

Hovedbygningen i prestegården skal være oppført i 1731, men har sin hovedutforming fra rundt 1850. En ombygning skjedde i 1922. Stabburet og tømmerlåven er trolig bygd på slutten av 1700-tallet. Fjøset er bygget i 1920. Bygningene har stor verneverdi og er fredet.

Prestegården har tidligere blitt brukt som bolig for presten og familien hans.

Lukk
Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Meny

Innstillinger