Bakke Bro -Svart kant

Årets Farsdags gave / julegave for folk med tilknytning til Sira / Flekkefjord kommune eller til "turisten" 

Kun tilgjengelig hos Prestegården Interiør

Kopp laget i samarbeid med Nordesign AS . 

kr 289.00
Beskrivelse

Emalje kopp - Svart kant

"Bakke Bro"  - Gravert 

Introduksjons pris kr. 259; ved forhåndsbestilling. 

Etter pris kr. 289; ved direkte salg i butikken. 

Hvit emalje med svart kant ( svart kant kan ha litt ujevnheter, ingen kopper er 100 % like )

B9 x H8 

Anbefales og vaskes for hånd. Oppvaskmaskin på eget ansvar :)

*Koppen anbefales ikke i bruk til små barne hender og kokende varm kakao.

Bakke bru er ei bru over Siraelva, mellom Sirdalsvannet og Lundevatnet i Flekkefjord kommune i Vest-Agder, og er Norges eldste hengebro for veitrafikk. Ingeniør og veimester i Agder, Georg Daniel Barth Johnson konstruerte brua etter en studiereise til England i 1838.

Brua ble åpnet i 1844 og var en del av Vestlandske hovedvei mellom hovedstaden og Stavanger, fram til 1948. Veien videre delte seg, slik at en enten kunne reise til gårdene på vestsiden av Sirdalsvannet (Virakveien går nå hele strekningen til Tonstad), eller dra over Tronåsen for å komme til Moi og lengre vestover. Traséen var en del av indre postvei til Stavanger.

Bakke bru er ei kjedehengebru med kjeder av smidd jern og leddbolter, og den første av sitt slag i Norden. Den har en spennvidde på 53,5 meter og kjørebredde 2,7 meter. Landkarene og tårnene er i murt tilhugd stein, og brudekket er av tre. På brua er det påmontert skilt som forteller største tillatte aksellast.[1]

Monogrammet til kong Oscar I står over den vestre bruporten.[2]

I 1946 ble hovedveien lagt om til den gamle jernbanetraséen langs Lundevatnet, og fra 1950-årene måtte busspassasjerer gå over brua i stedet for å bli kjørt.

Brua ble fredet etter kulturminneloven i 1959 og er nå markert som severdighet ved E39 sammen med veien over Tronåsen. "

Produktdetaljer
Sist vist
kr 289.00
Årets Farsdags gave / julegave for folk med tilknytning til Sira / Flekkefjord kommune eller til "turisten"  Kun tilgjengelig hos Prestegården Interiør Kopp laget i samarbeid med Nordesign AS . 
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
kr 289.00
Årets Farsdags gave / julegave for folk med tilknytning til Sira / Flekkefjord kommune Kun tilgjengelig hos Prestegården Interiør Kopp laget i samarbeid med Nordesign AS - Ca 1 ukes leveringstid etter bestilling. 
16 andre produkter i samme kategori:
Utendørs Led lys 1stk medium
-15%
Vis mer
Tidsbegrenset tilbud
kr 169.15 kr 199.00
Utendørs Led lys str 15x7,5 cm, hvit Vanntett Flat topp og dråpeformet lys gjør at disse lysene ser veldig like ut ekte lys. Passer sammen med fjernkontroll som du kan lese om her ! Batteri medfølger ikke....
kr 79.00
Cemo, 98 % kakao. Hva er vel bedre en en kopp med varm sjokolade på mørke høstkvelder og vinter ? Deilig kakaodrikk, blandes med varmt vann.
Lukk
Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Meny

Innstillinger